maanantai 4. tammikuuta 2016

Kallis kosmetiikka = avain onneen ?

Ennen kun sanon mitään muuta, niin itse syyllistyn tähän myös. Ostan kosmetiikkaa. Paljon ja myös kallistakin, enkä silti ikinä tule meikkaamaan täydellisesti.

Hienoa, jos jollain on paljon rahaa käytettäväksi kosmetiikkaan. Se ei kuitenkaan tee mitenkään parempaa ihmistä.
Viimeaikoina arvostus kallista kosmetiikkaa kohtaan on lisääntynyt, ja olen jopa nähnyt ihmisiä halveksittavan siitä, kun he eivät käytä kaikkea tuloaan uuteen Naked -palettiin ja osta ihan joka sävyä Mac huulipunaa. (Itse en ensinnäkään voi edes Macin huulipunia sietää, yliarvostettuja eikä omilla huulilla kyllä pysy paikoillaan yhtään millään.)

Mulla on muutamia tälläisiä tuttujakin, joille kallis kosmetiikka tuo lisää sitä statusta, niin sanotusti 'kasvattaa virtuaalipenistä.' ja sitten uusista tuotteita postataan hienot instakuvat ja ihkutetaan niitä. Tehkää näin ihan kaikessa rauhassa, mutta pliis, niin ettette halveksu sellaista joka käyttää rahaa muuhunkin kuin niihin tikkurilan maaleihin.

''Sulla on paljon meikkejä, niin mikset käytä niitä?''
''Sä voisit näyttää niin paljon paremmalta kun ostaisit x ja y tuotteet!''
''Sun nenän vieressä on pieni läiskä jossa ei oo meikkiä...tollasta se on ku käyttää niitä halvempia.''
Jos en silloin tällöin kuule jotain näistä, niin ihmettelen.

Onhan laadukas meikki hieno asia, mutta ei se poista sitä faktaa, että ihan perustuotteilla ja pienellä taidolla saa samaa jälkeä aikaan. Monessa taidossa ei materiaali merkitse vaan taito. (Mutta muunmuassa tatuoinnissa, niin luojan tähden, panostakaa materiaaliin, se voi ihan oikeesti olla vaarallista!)
Monesti karvas pettymys on ollut, että halvempi tuote olisi ollut vähintäänkin yhtä hyvä, ellei joissain tapauksissa jopa parempi.

Ihan hyvän arkimeikin saa sillä kympin meikkivoiteellakin, jota ite arkisin käytän. En edes vaivaudu mihinkään contourjuttuihin koulun takia, ja aika usein kulmatkin saa jäädä. Kaikille ei ole näin, mutta itse en edes vaivaudu käyttämään kalliita meikkejäni siihen että puoli kuuden aikaaa aamusta alan maalaamaan kasvojani.

Etenkin nuorille se hinta saattaa tuntua isolta ja sellaselta että kalliit tuotteet tekee parempaa jälkeä, että yhdellä Sugarpillin paletilla näyttää automaattisesti Rose Shockilta. Mut eihän näin ikinä ole, vaan edellämainittu nainenkin on käyttänyt useamman vuoden taitojen hiomiseen ja tekniikkaan. Panostakaa mielummin harjotteluun kun hintaan. Hiokaa tekniikkaa ja alottakaa vähän halvemmalla. Se että käyttää halvempaa kosmetiikkaa ei tee huonompaa meikkaajaa tai vähemmän asialle omistautuvaa.

Luonnonkosmetiikka, eläimillä testaamaton ja eettinen kosmetiikka maksaa kuitenkin enemmän. Tosin, toisista syistä kuin brändistä. Luonnonkosmetiikka on myös hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät syystä tai toisesta käyttää muunlaisia kosmetiikkatuotteita. Tunnetusti tälläiset tuotteet ovat myös tottakai paljon eettisempiä.

Meikki ei ikinä tule näyttämään täydelliseltä, vaikka siihen kuinka paljon upottaisi rahaa, se ei vaan toimi niin. Aina on joku jonka mielestä joku toinen juttu olisi paremmin niin tai näin tehtynä. Ja itse aina löydät jotain parannettavaa. Jokaisella on yksilölliset kasvotkin.
Itse nuorempana haalin paljon meikkejä, ja nyt vähän kaduttaa. En mä tarvitse kolmea eri palettia Urban Decayn Nakedia, tai erilaisia Macin huulipunia. Käytän edellämainituista vain yhtä Nakedin palettia jopa juhlatilaisuuksissa, ja muuta en ole tarvinnut oikeastaan ikinä.

Meikkaustaito ei ole kiinni kalliista tuotteesta. Intosi meikkaukseen ei ole sidonnainen rahaan jota käytät kosmetiikkaan, eikä kallein tuote tai tunnetuin merkki ole aina paras.

5 kommenttia:

 1. Heippa! Ihanan vapauttava postaus. Itsekin kirjoitin puolisen vuotta sitten ylös meikkauksen syntilistani, jossa tunustan mm. kalliin kosmetiikan puuttumisen. Meikkauksen suhteen olen todella pihi ja kaikkien kauneusblogien seuraaminen tuo sellaisen olon, ettei ihminen voi elää kaunista elämää ilman viidenkympin huulipunaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh my, kiitos! :)
   Meikkaamistaidosta on tullut vähän kaupallista, mikä sitten taas ainaki mua ärsyttää, että tuotemerkki on painavampi ku itse taito.
   (Ite oon tehny kompromissin näyttää kauniilta vaikka ilman meikkiä, mutta 50 euron huulipunat on mukavaa luksusta sillon tällön.)

   Poista
 2. Mulla ei oo onneksi ollut ikinä mitään hinkua ostella kalliita meikkejä statuksen vuoksi. Nykyään markettituotteetkin on laadukkaita ja on mun mielestä oikeastaan vaan rahantuhlausta ostella kalliita merkkejä. :D naked-paletti kyllä houkuttaa kun asuu mussakin sellanen pieni kosmetiikkakeräilijä, mut halvemmallakin saa kyllä hyviä nudepaletteja. Varsinkin kun noita naked-kopsuja on tehty viimeaikoina niin paljon. X)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halleluja, ja kiitos, siis nykyäänhän perjaatteessa kaikesta saa aina halvemman, ja aika samantasoisen version, joten pitääkö aina ostaa se kaikkein kallein tuote ja ratsastaa tuotemerkin harjalla?

   Poista
 3. Mä kuulun näihin "kympillä lumenee" ihmisiin ja en omista ollenkaan somessa hypetettyjä tuotteita. Ihan yhtä hyvää jälkeä saa, sanotaanko keskihintaisilla tuotteilla eikä liian halvoilla meikeillä. Ainut juttu, johon pari viikkoa sitten panostin, oli Clarinsin huulikynät, sillä huulikynissä hinnan ja laadun huomaa heti meikin pysyvyydessä... :D

  Taisin itsekin saarnata samasta aiheesta pintapuolisesti omassa blogissa meikkiostoksien esittelyn yhteydessä. Oon täysin samoilla linjoilla! :D Ja Roseshock on vaan ylitaitava.

  VastaaPoista