perjantai 8. tammikuuta 2016

Asiaa sonninrenkaista tai niistä septumeista.

Ei jeesus mä sanon.
Miten huonosti tän yhden lävistyksen saa laitettua?

Varsinki nyt ihan lähiaikoina oon nähny miljoona suoraan sanottuna vituralleen lävistettyä septumia. Pahimman ja kamalimman voittaa ehdottomasti se, kun septum on lävistetty väärään kohtaan. Vaikka miten voi tuntua, että se lävistettäisiin tosta juuresta, niin asiahan on ihan päinvastoin. Septum kuuluu lävistää mahdollisimman kaukaa, eikä missään nimessä, ikinä, koskaan saa osua rustoon. Sitä oo tarkoitettu siihen, joten pidetään se pois siitä, jooko?

Nyt jokainen voi kokeilla ja luultavasti löytää nenästään sen pienen tasaisen, rustottoman alueen. Hienoa, siihen se kuuluu.

Miksei sitä sitten lävistetä siihen?!
Septumilla sanotaan olevan se tietty kohta, se sweet spot, ja niin onkin. Mutta miksi sitä sitten väkisin yritetään mahduttaa tuohon ruston alle, jossa sen parantuminen on huomattavasti hankalampaa ja venyttäminen mahdotonta.
Venyttämisen suunnittelusta kannattaa mainita jo lävistysvaiheessa lävistäjälle joka tapauksessa.

Septumin venyttäminen on muutenkin ihan oma asiansa, joka kannattaa tehdä varovaisesti lävistäjän ohjeiden mukaan maineekkaassa liikkeessä osaavan avustuksen johdolla, ja toki venyttää kohtuudella, nimittäin sitä kudosta ei nenässä kovin monen millin läpimittaan kovinkaan monella ole. Yleensä myös aika peruuttamaton prosessi, jota kannattaa harkita hyvin. (Ja tottakai saattaa myös sattua hieman, muttei kaikilla.)

Toinen asia, joka on riippumaton lävistäjän taitavuudesta, on sen suoraan saaminen. Septumia on tosi vaikea saada suoraan, sillä kenenkään kasvot ja nenä ei ikinä oo symmetriset, kuitenkin septumin saa suoraan vakaalla kädellä ja pienellä tutkimustyöllä uhrin kasvoista.

Omaa septumiani lävistettäessä en tuntenut ollenkaan kipua tai painetta, vaikka yleisen huhun mukaan septum on se kasvojen yksi kivuliaimmista lävistyksistä. Sepe parani nopeasti ja ilman komplikaatioita, loppujen lopuksi tämä on oikein näppärä ja nopea lävistys jonka saa piiloon supernopeesti.

 Septum on ihana ja mukava lävistys, mut pliis, lävistyttäkää se kunnolla jos otatte, koska oikein lävistettynä pienenee riskit kaikkeen ja mukavampi parantumisprosessi on edessä ja tottakai näyttää paremmalta, ja myös koruja on kivampi vaihtaa!

7 kommenttia:

 1. Siis nyt meni ohi? Septum ei kuulu rustoon.. Niin tarkotatko pehmeetä vai kovaa rustoo?
  Putosin kärryltä kun kirjoitit, että septumi kuuluu tasaiselle alueelle (pehmee rusto), mutta sitä ei tehdä siihen. Pystyisitkö tarkentamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun käsityksen mukaan septum ei ole rustolävistys ollenkaan, vaan se lävistyskohta on sierainten välisen ruston (nenän alla) ja nenäruston (nenän sisällä) välissä oleva pehmeä kohta. Korjata saa jos olen väärässä tai ilmaisen itseäni epäselvästi!

   Poista
  2. Näin nimenomaa mitä Hanna sanoi. Septum ei kuulu rustoon, vaan pelkästään nenän etuosassa, sierainten välissä sijaitsevaan kudokseen.

   Poista
 2. Mitä eeverttiä? Kuka niitä rustoon lävistää? onko näitäkin :D Tänään tein viimeksi sepen, ja en todellakaan rustoon..kaikkea sitä kuulee... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon jopa päässyt todistamaan tätä urbaanilegendaa, nimittäin tapasin kerran muijan jolla se sepe oikeesti meni rustosta :D

   Poista
 3. Kiva blogi lukea ja kitjoitat asiasta! Missä kävit ottamassa omasi? :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista